BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Novy Engels

Al ruim honderd jaar en vier generaties lang uw warenhuis op het Zwaneplein te Ameland. Voor al uw huishoudelijke wensen, leuke cadeau- en souvenirgeschenken. Een ruim assortiment aan zowel Nederlandse en *Duitse lectuur. Uw eigen drogist en een groot assortiment speelgoed. Als extra service, officiële pasfoto's, horloge batterijen en telefoon adapters.

Novy Engels, beschikt over een ruim assortiment artikelen, onder andere: Huishoud, cadeau, speelgoed, souvenirs, drogisterij, lectuur, tuinmeubelen, amelander kunst, batterij en (pas-)foto service.

Al meer dan honderd jaar en vier generaties lang Uw warenhuis op het Zwaneplein te Hollum.

De grondleggers van het familiebedrijf zijn Jan Douwe Engels en Grietje Nobel. In 1913 had Grietje een winkeltje aan huis en werkte          Jan Douwe als landbouwer aan de zeedijk van Ameland. Door gezondheidsproblemen, stopte Jan Douwe in 1914 met zijn werk en kocht het woon- winkelpand aan het Zwaneplein en werd zo winkelier. Ventten met paard en wagen, trokken zij door de dorpen en langs de boerderijen.

In 1954 namen de zoon van Jan Douwe en Grietje, Hendrik Engels en zijn vrouw Annie Visser, de winkel over. Ameland maakte mooie tijden mee in de jaren 50, door het opkomende toerisme en het mee groeien daarin, creëerden zij een soort Winkel van Sinkel, met voor ieder wat wils. Van 1935 tot 1985 maakte warenhuis Engels deel uit van de Sparorganisatie. Hendrik ging samenwerken met Douwe Bakker en Cor Wijnberg. Samen richten ze de BV "HEDOCO" op.

In 1985 kocht Hendrik het pand terug uit de BV en konden zijn zoon, Jan Engels en diens vrouw Marian Tieman de nieuwe eigenaren worden. In 1991 bouwt Jan een nieuwe pui aan de winkel en sluiten ze zich aan bij "Novalux", een dochteronderneming van Blokker. De naam van het bedrijf, veranderd nog één keer, naar "Novy Engels", zoals nu bekend.

Sinds januari 2016 staat Frank Engels met zijn vrouw Siegrid de Vries, aan het roer en dus de vierde generatie. Zij kijken nu al uit naar het 125 jarig jubileum van "Novy Engels".


Novy Engels

Zwaneplein 1, Hollum

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier