• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op de website van De Amelander

Geel Kader National Geographic

De Oerdblinkert is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Ameland. Deze hoogste duin op het eiland biedt rondom een prachtig uitzicht over het eiland, het omringende natuurgebied en de Waddenzee.

Het is dan ook niet toevallig dat juist deze locatie van werelderfgoed de Waddenzee is uitgezocht door It Fryske Gea om een geel kader, het welbekende logo van National Geographic, te plaatsen.

Nederland telt negen door de Unesco erkende werelderfgoederen. Ze zijn niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld onvervangbaar en uitzonderlijk. Eén van deze werelderfgoederen is de Waddenzee. Hier komt nu - net als bij de andere werelderfgoed-locaties - een robuust, metershoog, geel kader, te herkennen van National Geographic.

Om mensen meer bewust te maken van de negen werelderfgoedlocaties in Nederland, hebben Stichting Werelderfgoed.nl en National Geographic een bijzondere fotowedstrijd uitgeschreven. Wie voor 31 januari 2014 de mooiste foto maakt door het gele venster of via een van de kleine kartonnen kaders, wint een reis naar Curaçao.


© 2020 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all