Welkom op de website van De Amelander
  • 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
giweather joomla module

Studenten verkopen lammetjes

Het heeft een ziltige smaak, is afkomstig van Ameland en is volgens initiatiefnemer Willem Molenaar hier in Nederland het beste in zijn soort. Lamsvlees. Enkele bekende restaurants gebruiken het al en nu is het de tijd aan particulieren. Aan studenten van de Rijksuniversiteit Groningen de taak om het lamsvlees te verkopen.

Maar wat is er dan zo bijzonder aan dit vlees?

Het is een zomerse dag in september. In het natuurgebied Nieuwlandsreid graast de schaapskudde van de familie Molenaar. Tussen de schapen lopen veel lammetjes van het merk Texelaar.

Een paar keer per jaar overstroomt het gebied. Dit zorgt voor een bijzondere vegetatie met veel zouten. De omgeving waar de schaapskudde leeft, wordt daarom ook wel toepasselijk De Zoute Weide genoemd. De zoute smaak van het gras dat de schapen eten is terug te vinden in het vlees meent Willem Molenaar.

De dieren niet bijgevoerd. Alles wat ze eten is dus puur natuur. Dit komt de kwaliteit van het vlees ten goede.

Vanaf begin september gaan de slachtrijpe lammeren naar slagerij Menno Hoekstra in Anjum. Hij slacht de dieren en stelt vleespakketten samen.

In voorgaande jaren werd het vlees alleen aan restaurants verkocht. Zo konden klanten van La Rive in Amsterdam, de Librije in Zwolle en Grand Hotel Karel V in Utrecht al van het
vlees proeven.

Nu is het de beurt aan de consument. Via de website van De Zoute Weide, kunnen mensen zelf lamsvleespakketten bestellen.

Opmerkelijk is, dat de marketing niet aan professionals wordt overgelaten maar aan studenten van de minor Ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Dit is voor hen de uitgelezen kans om kennis te maken met het ondernemerschap.

Het mooie is dat ze meteen werken aan een bestaand bedrijf en niet zomaar aan een niet-bestaande opdracht.

Meer informatie is te vinden op http://www.dezouteweide.nl.


© 2020 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all