• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Vriendschapsband Kleve en Ameland

Sinds 1921 bestaat een vriendschappelijke band tussen de Duitse stad Kleve en het Nederlandse Waddeneiland Ameland. Om de bestaande contacten te verdiepen en te intensiveren, hebben de gemeenteraden van Kleve en Ameland eind 2013 besloten om de vriendschapsband in een convenant vast te leggen.

In het bijzijn van raadsleden, wethouders, ambtenaren en andere betrokkenen van de partnergemeenten ondertekenden burgemeester Theodor Brauer van Kleve en burgemeester Albert de Hoop van Ameland op 3 juli 2014 het convenant in het gemeentehuis in Ballum. Hiermee bevestigen de partnergemeenten de jarenlange relatie tussen Kleve en Ameland en spreken zij de intentie uit om dit nog verder te verstevigen.

De partnergemeenten geven in het convenant aan op basis van tolerantie, begrip en wederzijds respect de relatie waar mogelijk op gebieden van cultuur, sport, economie, politiek en andere onderdelen te intensiveren. De partners richten zich daarbij met name op jongeren.

Door een brede betrokkenheid van zo veel mogelijk burgers worden duurzame vriendschappen tussen de inwoners van Kleve en Ameland bevorderd en contacten binnen plaatselijke organisaties en instanties ontwikkeld.

Al bijna een eeuw wordt Ameland veelvuldig bezocht door toeristen uit het Duitse Kleve, met name georganiseerde zomerkampen voor jeugd. Andersom bezoeken Amelanders de stad Kleve regelmatig tijdens de Nacht van Ameland.

Ter ere van de bijzondere band schonk Kleve in 2012 al een vriendschapsbank aan Ameland. Het bankje heeft de vorm van het symbool van Kleve, een zwaan, en staat voor het VVV-gebouw in Nes.


© 2020 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all