Catamaran Club Ameland is in 1986 door een aantal enthousiaste eilander catamaranzeilers opgericht. Op dit moment telt de club ruim 50 leden waarvan ongeveer 25 zeilers (17 cats) en 25 motorbootvaarders.

De club werkt nauw samen met de Watersportvereniging Ameland en is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen. 

Eigen clubhuis op het stand

De vereniging beschikt over een eigen clubhuis op het strand aan de zuid-westkust van Ameland. Hier kunnen catamarans worden gestald op stellages en kan er gebruikt worden gemaakt van een dolly voor het vervoer over het strand.

Geen branding en diep water

Het Zuid-West is een ideaal vertrekpunt voor catamarans vanwege het vrijwel altijd ontbreken van branding en diep water vlak onder de kust. Afhankelijk van wind en tij is er de mogelijkheid voor een tocht op het Wad, het eiland te ronden of bijvoorbeeld een strandtent aan de noordzeekust van Ameland of Terschelling te bezoeken. 

Gezellige wedstrijden

Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Gasten kunnen tegen een vergoeding ook gebruik maken van de faciliteiten. Het zeilseizoen duurt vanaf begin april tot en met oktober.

3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg7bg-logo1-1.gif6vpva.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all