In Vlissingen zijn op donderdag 30 april de Blauwe Vlaggen uitgereikt. De badstranden van Ameland zijn voor de 28e keer op rij onderscheiden en mogen ook dit jaar de vlag weer voeren.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 170 Blauwe Vlaggen toegekend: 112 jachthavens en 58 stranden. 

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Dit betekent dat zij moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK)

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.
Noot

 

1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg3Huize-Miedema.png6vpva.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all