Ameland heeft als toeristische bestemming de gouden Quality Coast Award in de wacht gesleept. Wethouder Will Bakema ontving voor Ameland de gouden Quality Coast Award voor 2013/2014. Door het behalen van het keurmerk heeft Ameland wederom internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme.

De Quality Coast Award, een programma van de Europese Vereniging Kust & Zee (EUCC) is een Europees keurmerk voor duurzaamheid van kustgemeenten en wordt door een internationale jury uitgereikt aan kustplaatsen die bijzondere inspanningen leveren op het gebied van toerisme en milieuzorg.

Daarbij moet de gemeente het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed hoog in het vaandel hebben staan.

Het Quality Coast-programma is een overkoepelend keurmerk waarin de scores van diverse andere keurmerken, waaronder de Blauwe Vlag, wordt verwerkt. Quality Coast is het enige complete keurmerk voor een toeristische bestemming als geheel.

 

6vpva.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all