Op vrijdagochtend 31 juli 2015 heeft de overdracht van Pasana Ouderenzorg plaatsgevonden.

Wetterskip Fryslân is vrijdag 19 juni officieel gestart met het grootste dijkproject in haar`geschiedenis: de verbetering van 16,5 kilometer Waddenzeedijk op Ameland.

De Werelderfgoedexcursies waarbij de Waddenvereniging samen optrekt met lokale ondernemers, worden internationaal gezien als een mooi voorbeeld van hoe de Waddenzee op een verantwoorde manier beleefd kan worden.

Wetterskip Fryslân start vrijdag 19 juni met het grootste dijkproject in haar geschiedenis: de verbetering van 16,5 kilometer Waddenzeedijk op Ameland.

Sinds juni 2010 bestaat er een Consumentenplatform Waddenveren Oost (CWO). Dit platform is opgericht toen de inspraak op het concept Programma van Eisen voor de vervoerconcessie Waddenveren Oost van start ging.

Daf, de hoofdpersoon in het nieuwe kinderboek ‘Nacht over Ameland’, dat speelt in de eerste helft van de vorige eeuw, is een dapper ventje, dat al zo lang hij weet in het weeshuis woont.

Zaterdag 13 en zondag14 juni is het jaarlijkse Nationale Werelderfgoedweekend. Bij de verschillende werelderfgoederen worden evenementen en activiteiten georganiseerd.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft € 300.000,- beschikbaar gesteld voor het opzetten van een waddencampus op Ameland.

7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png6vpva.png5sparmanje.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all