">

Sinds 2014 is de Strandrace Ameland een vast onderdeel in het programma van MTB Ameland. De race is onderdeel van de Eneco HollandseWind Strandrace Competitie .

De 3e editie van deze spectaculaire beachrace zal worden gehouden op zaterdag 12 maart 2016. Wil je eerder deelnemen aan een strandrace? Kijk dan op de kalender van de KNWU Strandrace Competitie.

De KNWU organiseert samen met Eneco de Strandrace Competitie wat betekent dat er op verschillende plaatsen in Nederland wedstrijden worden gereden die onderdeel van de competitie zijn. Voor de wedstrijdrijders en de basislidmaatschaphouders wordt er een klassement bijgehouden. Er bestaat ook per wedstrijd een mogelijkheid om je in te schrijven als recreant. Echter is er dan geen mogelijkheid om deel te nemen aan het klassement. De charme van het strandracen is dat de profrenner en de recreanten gezamelijk aan de start staan.

Inschrijven voor de race op Ameland kan vanaf de 1 november. De inschrijving is geopend tot en met 2 maart 2016.

Dit jaar zal het eerste startschot voor de strandrace gegeven worden om 14:15 bij Roompot Vakantiepark Boomhiemke (Jan Roepespad). Ook dit jaar zullen de renners het, als vorig jaar beoordeelde, loodzware strand van Ameland bedwingen. Twintig kilometer richting het Oerd om daar het strand,voor even, te verlaten en een keerlus te maken om vervolgens 21 kilometer terug te rijden naar de finish op Roompot Vakantiepark Boomhiemke in Hollum

4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all