Horizontoer is een varend muziek- en theaterfestival dat dit jaar haar 31-jarig bestaan viert. Dit unieke festival is een podium voor gevestigd en aanstormend muzikaal en theatraal talent. De Horizontoer-vloot heeft festivalgangers, artiesten en de organisatie aan boord en doet van 2 t/m 11 augustus 2019 de vier grootste Waddeneilanden aan.
 
Het festival trapt op vrijdag 2 augustus op de Nieuwe Willemskade in Harlingen af door in samenwerking met het Brouwdok haar talent te presenteren. 
 
Horizontoer is een bijzonder festival omdat je als festivalganger mee kunt varen. Het boeken van een ticket verzekert bezoekers van een unieke festivalvakantie. Je beleeft het festival voor en achter de schermen en maakt iedere muzikale uitspatting van heel dichtbij mee! Aan boord van je schip, uitwaaiend aan het strand en zwetend op de dansvloer voel je je de koning(in) van het Wad. Daarnaast verrast het festival de toeristen op de eilanden met gratis optredens in de wonderschone cafeetjes en pleintjes van de Waddeneilanden. 
 
Naast dat het een unieke ervaring is om de Horizontoer festivalvakantie mee te maken, ondersteun je als festivalganger ook cultuur in Nederland. Álle mensen die meewerken aan dit unieke evenement doen dit op vrijwillige basis omdat zij een warm hart bijdragen aan deze vorm van festival vieren. Geen grootschalige pleinen met massa’s mensen maar pure liefhebbers van theater en muziek op een meer intiem niveau.
 
Muziek en straattheater
De programmering van dit festival biedt een podium voor aanstormend talent, is divers en gericht op een breed publiek. In voorgaande edities gingen o.a. Eefje de Visser, Janne Schra, Judy Blank en Emil Landman mee.
Het festival heeft een samenwerking met de Grote Prijs van Nederland. Dit jaar vaart de nog vast te stellen winnaar van 2019 mee. De winnaar van vorig jaar, Glenn Foreman, is dit jaar de lead zanger van de speciaal opgerichte Horizontoer coverband. 
 
Niet alleen in de café’s op de eilanden zal het los gaan maar Horizontoer zal het publiek ook verwonderen, ontroeren en verrassen op straat met toonaangevende, internationale straattheater acts. Zo gingen vorig jaar o.a. het internationaal straattheater gezelschap Close-Act mee met hun act Saurus. Youri & Marie speelden hun moderne dansvoorstelling tussen de terrasstoelen en meervoudig Nederlands kampioen jongleren Marco Bonisimo hield alle ballen in de lucht.
 
Specifiek Ameland
Horizontoer is vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus op Ameland en zal optredens verzorgen op hoofdzakelijk twee locaties: Nes en op de Horizontoervloot in de jachthaven. De programmering start ’s middags rond 14:00 uur met theateracts gefocussed op winkelend publiek, familie en kinderen. Later op middag en ’s avonds wordt dit uitgebreid met cabaret en optredens van singer songwriters & bands. Dit wordt doorlopend geprogrammeerd in de deelnemende horeca tot 02:00 uur ’s nachts en op het Kerkplein tot 01:00 uur. De volledige programmering staat online op Horizontoer.nl en zal voorafgaand aan de aankomst dmv een programmaboekje in Nes worden verspreid. 11 augustus vertrekt de vloot vroeg in de ochtend naar Harlingen.
 
3Huize-Miedema.png4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg7bg-logo1-1.gif

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all