test

Dacht u dat u Hollum al kende? Dan moet u eens een wandeling meemaken zoals die door het cultuur-historischmuseum wordt georganiseerd. Een echte kenner voert u langs de mooiste plekjes van het dorp en vertelt u alles over kleine details of grote geschiedenissen van Hollum.

‘s Avonds is het bos altijd anders, je ziet andere dieren, hoort andere geluiden en komt misschien van alles tegen.

Onder begeleiding van een hedendaagse jutter gaan we op zoek naar de verloren schat van een oude jutter die ooit tijdens een vliegende storm zijn jutters buit heeft begraven en daarna nooit meer kon terugvinden.

Onder begeleiding van de gids maakt u een schitterende wandeling door de Amelander natuur, waarbij specifiek aandacht wordt geschonken aan de bloemen, kruiden en planten, met hun kenmerken en eventuele toepassingen, die in het te bezoeken gebied voorkomen.

Een vande mooiste duingebieden van Ameland is het Oerd. Het biedt een zeer afwisselend duinlandschap, met hoge toppen en laaggelegen duinvalleien. Door het Oerd organiseert het Natuurcentrum een wandeling waarbij u kennis maakt met de fauna - broedvogels als de Zilvermeeuw, de Eidereend, de Tapuit en de Graspieper - en de flora - de prachtige duinvegetatie waar in het voorjaar zelfs de orchideeen bloeien. 

Het strand... is dat niet om te zonnen? Ja, maar er is veel meer te zien. Wat allemaal? Dat wordt duidelijk tijdens de excursies die het Natuurcentrum op het strand van Ameland organiseert. De natuur van het strand en de zee oever krijgt aandacht.

Het wordt langzaam donker het bos als we om 22.00 uur op pad gaan, het bos krijgt een mysterieus tintje. Ook op het late avond-strand is de bijzondere sfeer te voelen, het heeft ineens een ander gezicht gekregen. 

Tellen, tekenen, determineren, kleuren...; in het nieuwe Natuurcentrum is een schitterende goed geoutilleerd practicumlokaal waar groepen actief aan de slag kunnen met de biologie en de aardrijkskunde van 'Het Wad'. Het practicum, speciaal bedoeld voor schoolgroepen, wordt begeleid door de educatieve dienst van het Natuurcentrum.

6vpva.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all