Ons kleinschalig boeddhistisch centrum biedt – naast de wekelijkse open meditatieavond op dinsdag – in de maanden juni en juli extra activiteiten aan voor belangstellende eilanders en vakantiegasten. Er staan twee thema-avonden en drie volle maanvieringen op het programma.

Thema-avonden
Donderdag 2 juni houden we een bescheiden theeceremonie op boeddhistische wijze. De kwaliteiten eerbied, harmonie, zuiverheid en rust staan hierbij centraal in meditatie en reflectie. Een inspirerende ervaring in de intieme sfeer van onze meditatieruimte.
Donderdag 7 juli staat de Mandala van de Vijf Boeddha's centraal. We laten ons inspireren door vijf archetypische boeddha-figuren, elk met hun eigen(-)wijsheden, elementen, kleuren en energieën. Een boeiende verkenning van ons menselijk potentieel in de ontwikkeling naar inzicht en wijs-heid.

Volle maanvieringen
Op de dinsdagen 21 juni en 19 juli en op donderdag 18 augustus volgen we de traditie ten tijde van de Boeddha om bij volle maan bijeen te komen, te luisteren naar wijsheidsteksten (soetra’s, leerredes), daarop te reflecteren en te mediteren. We lezen en luisteren naar teksten uit de Dhammapada, een van de oudste en tegelijkertijd opvallend actuele boeddhistische soetra’s, reflecteren er op en wisselen dit af met korte loopmeditaties onder de (opkomende) volle maan. Een weldaad voor ‘lichaam, spraak en geest’ en gericht op het ‘welzijn van allen’.

Locatie
Mettaloka is te vinden aan de Van der Stratenweg 14, 9163 HT Nes. (Hetty Pouli 06 21 271 100). De avonden beginnen steeds om 19.30 uur en eindigen max. 22.00 uur. Graag even tevoren aanmel-den in verband met plaatsruimte. Een kleine bijdrage op Dana-basis is welkom.

3Huize-Miedema.png6vpva.png2amelanderhistorie.jpg7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg5sparmanje.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all