De 33-jarige Dennis Licht uit Apeldoorn heeft de halve marathon van de Adventurerun op Ameland gewonnen. Hij kwam in een tijd van 1.06.55 over de finish. Op het nieuwe en zwaardere parcours, kwam hij tot de snelste tijd die ooit op de Adventure Run is gelopen. Op de tweede plaats finishte Michiel de Ruiter uit Schoorl op 33 seconden gevolgd door Patrick Stitzinger uit Eijsden.

Montagne Advies en Ontwikkeling heeft namens de familie Bakker, eigenaar van de Coop-supermarkt in Hollum, een principe-verzoek ingediend voor nieuwbouw op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg. Daarmee is een volgende stap gezet richting de mogelijke verhuizing van de Coop van de O.P. Lapstraat naar de Jan Jacobsweg. In de afgelopen maanden heeft wethouder Peter Pot namens het college verschillende gesprekken gevoerd met de eigenaar en de ontwikkelaar.

De 14e Ameland Adventurerun vindt op zaterdag 16 december, de derde zaterdag in de adventsperiode, plaats. Ook dit jaar mag de organisatie: Sporteiland niet klagen over het aantal deelnemers. Bijna 4500 sporters hebben zich ingeschreven voor de halve marathon, de Univé 10 km, de 5 km en de 1 en 2 km Rabobank Kidsrun.

Een beleving toevoegen aan de Vismigratierivier bij Kornwerderzand, dat was de opdracht van de initiatiefnemers en samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk. Landschapsarchitect en kunstenaar Bruno Doedens (bureau SLeM) vertaalde dit naar een concept dat bezoekers en toeristen het onbekende, maar fascinerende verhaal van migrerende vissen vanuit verschillende invalshoeken laat beleven.

Vanaf maandag 1 januari 2018 is het voor reizigers die in een Arriva-bus in Friesland stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld. Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 bezig met een pakket aan maatregelen om geen contant geld meer te accepteren in de bussen.


Onlangs verscheen het jaarlijkse advies van de Auditcommissie over de monitoringsresultaten van de gaswinning door de NAM onder de Waddenzee. De conclusies uit de monitoring (door de Auditcommissie) vindt de Waddenvereniging erg verontrustend. In tegenstelling tot de NAM concludeert de Auditcommissie, uit de metingen tot en met 2016, dat er al sinds 2010 sprake is van een afname van het areaal hoger gelegen wadplaten.

‘De Nieuwe Partij’ gaat deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 onder de naam: AmelandEén. AmelandEén staat voor een begin, samen, eenheid, één doel en voorop lopen. Bijvoorbeeld één in duurzaamheid of één in gastvrijheid. Er spreekt ambitie én verbinding uit. Het is vooral ook een naam die vrij geïnterpreteerd mag worden.

Zaterdag 25 november 2017 vindt de kerkelijke wijding plaats van de Sint Clemenskerk in Nes op Ameland. Bisschop Mgr. C.F.M. van den Hout zal in een viering die om 11:30 uur begint de herbouwde kerk door deze consecratie weer bestemmen als huis van God en thuis van de geloofsgemeenschap.

5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png6vpva.png2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all