Het boek 'Ameland, verrassende inkijkjes in de rijke geschiedenis van het eiland Ameland' van Oense Straatsma is weer te koop. Uitgeverij De Ouwe Pôlle besloot tot een herdruk omdat er in de boekhandels op Ameland en in de musea op het eiland nog steeds naar wordt gevraagd.

De platte oester is terug in de Waddenzee. Jarenlang werd gedacht dat de soort was uitgestorven. Een visser ontdekte meerdere exemplaren ten oosten van Texel. Nader onderzoek bevestigt nu dat het om de platte oester gaat. Daarnaast is er nog een andere locatie ontdekt, iets ten zuiden van Vlieland.

Op zondag 28 januari 2018 vindt de 2de editie van de Cross Duathlon Ameland plaats. De offroad run-bike-run wedstrijd op Ameland is een duursportevenement in de uitdagende natuur van het Waddeneiland voor zowel wedstrijdatleten als recreanten. Tijdens de crossduathlon gaan de deelnemers het gevecht aan met de uitdagende eilander elementen.

Wethouder Peter Pot wordt directeur van het Dominicanenklooster in Zwolle. Dat wordt vandaag bekend gemaakt door het klooster. Zijn nieuwe functie houdt in dat Peter na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar niet zal terugkeren als wethouder op Ameland.

Wagenborg Passagiersdiensten heeft zich als sponsor verbonden aan Leeuwarden-Fryslân 2018. De overeenkomst is op het kantoor van LF2018 ondertekend. ,,Wagenborg speelt straks met name op het gebied van onze communicatie en marketing een belangrijke rol”, zegt Tjeerd van Bekkum.

Na een radiostilte van twee maanden maakt de oprichtingswerkgroep van De Nieuwe Partij meer namen bekend. Achter de schermen is hard gewerkt aan het opzetten van de partijstructuur en het selecteren van mensen. Er is ruim de tijd genomen voor dit proces, zodat de mensen die zich voor de partij gaan inzetten dit weloverwogen doen.

Vanaf eind oktober is het HDKat 2018 programma openbaar. Stichting HDKat2018 lanceert samen met VVV Ameland de website Eiland van, waar het voorlopige programma op te vinden is. Ameland krijgt daarmee een eigen invulling van het Culturele Hoofdstad-jaar.

Op vrijdag 27 oktober neemt Ameland twee elektrische auto’s en twee hybrides in ontvangst van Hyundai Motor Nederland. De auto’s, vier in totaal, worden ingezet als deelauto’s op Camping Roosdunen en Vakantiepark Klein
Vaarwater. Hyundai stelt de auto’s kosteloos beschikbaar. Gasten van de beide vakantieparken kunnen ze gratis gebruiken.

4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg6vpva.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all